Läsvärt om journalistik och sånt

Samtalet kring framtidens journalistroll fortsätter och jag följer den med stort intresse även om jag för tillfället inte känner att jag har varken tid eller lust att engagera mig i den.  Men det har skrivits en hel del bra och intressanta saker i ämnet på sista tiden som jag tänkte dela med mig av.

Häromdan var det också diskussion om bland annat #ajour på publicistklubben, det går också att titta på här. Och för alla som kanske jobbar med media eller bara som jag är intresserade av journalistik rekommenderar jag Sveriges första knytkonferens om journalistik Trollen och rollen den 19 november i Sveriges Radios lokaler.

Själv har jag andra saker för mig (läs husrenovering) men hoppas på att det kommer twittras och livesändas eller kanske bloggas från konferensen i efterhand.

Min förhoppning är att det i framtiden kommer komma nya tekniska innovationer och affärsmodeller som gör att vi fortfarande om några år kommer ha en bra kvalitetsjournalistik som höjer sig lite över retweetade youtubeklipp.

Om Spotify kan tjäna pengar på musiklyssnande, varför skulle inte bra journalistik kunna betala sig? Varför inte ett Spotify för mediekonsumtion? Skulle det vara så otänkbart?

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

  • Arkiv

  • Kategorier

  • Meta

  • Annonser
%d bloggare gillar detta: