Stuff moderaterna did NOT

Börjar min dag med att läsa att moderaterna säger nej till kvotering av kvinnor i bolagsstyrelser. Vad är nytt under solen liksom?

Men det som gör mig sur och förbannad och får mig att längta ännu mer efter dagens karateträning är det som kommer efter. Partiet ska ”arbeta aktivt och våga prova olika lösningar”. En mening som är totalt intetsägande om man tittar till vilka förslag moderaterna tidigare haft för att öka andelen kvinnor i bolagsstyrelser.

Jag kan hålla med om att kvotering kanske inte är optimalt, men som åtgärd är det iallafall bättre än skitsnack och ingenting. Att kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser anses vara kränkande. Kränkande för vem? Hela tankesättet påminner mig starkt om den där hockeykrönikören som menade att kvinnor var sämre på allt (hittar inte krönikan, den är nog borttagen av hockeysverige).

Är det så att informellt inkvoterade män blir kränkta av att en kompetent kvinna tar plats i deras styrelse? Eller ännu värre, en kvinna som är lika inkompetent som de själva?

Men om vi nu skiter i kvotering som ju har sina för- och nackdelar så undrar jag bara. Vad är det för lösningar man vill prova för att få in kvinnor i bolagsstyrelser?  Öppna för kvinnor att gå med i frimurarna?

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

  • Arkiv

  • Kategorier

  • Meta

  • Annonser
%d bloggare gillar detta: