Dricker espresso…

…och läser nyheten om att Sven-Otto Littorin köpt sex (ok, det är ju bara anklagelser än så länge men det påverkar inte riktningen på det här blogginlägget). Ingen chock, knappt en gäspning, mer ett stort jaha? var det inte mer? Efter superäcklet Göran Lindbergs våldtäkt mot barn så känns det inte som nåt jättescoop. Det är tragiskt.

Det är tragiskt eftersom välbeställda mäns sexköp ses som så ”normalt” att det måste till större dimensioner av våld eller förnedring för att allmänheten ska bli upprörda. Visst, det är olagligt men det är olagligt att köra för fort också och det gör ju alla…

Sälja sex på frivillig basis har blivit så avdramatiserat att man kan jämföra det med att sälja sin soffa. Så länge alla är med på det är det väl ok? Och en politiker ska väl inte behöva vara helt fläckfri?

Att vara för jämställdhet och köpa sig lite sex ibland behöver väl inte vara dubbelmoral? Hey, man kanske borde inkludera sextjänster i RUT-avdraget och göra den smutsiga branschen vit? DET om något vore väl ett steg mot ökad jämställdhet?

Så vi sitter vid våra frukostbord, läser våra tidningar och rycker på axlarna. Jaha, han har köpt sex en gång, so what? Hans fru var säkert en frigid ragata. Utan tanke på att det är samma attityder våra barn ska växa upp med.

Skulle du vilja att din dotter drygade ut studiebidraget med att sälja lite sex?

För ytterligare input i debatten rekommenderar jag dokumentären Som en Pascha som utspelar sig bland helt normala sexförsäljare och sexköpare på en helt vanlig tysk bordell.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. martin

   /  juli 10, 2010

  Procentuellt är det fler män som säljer sex än kvinnor.

  Ja, jag känner många som sålt sex för att dryga ut sina studiemedel. Det är en stor bransch. Det är köpare som är både män och kvinnor.

  Svara
  • Anna

    /  juli 10, 2010

   Skulle tro att det är fler män än kvinnor som köper sex, iallafall är det mer socialt accepterat för män att köpa sex. Oavsett vem som är säljaren så tycker jag det är tragiskt att det är såpass okontroversiellt att ”köpa sig lite sex” det är en annan människa man köper

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 • Arkiv

 • Kategorier

 • Meta

 • Annonser
%d bloggare gillar detta: