Kaffe är hett

Läser i dagens DN att efter lön och arbetskamrater är kaffet det viktigaste på jobbet. Och det ligger nog en hel del i det påståendet.  Ett enkelt steg mot bättre  employer branding skulle kunna vara riktigt gott kaffe.

På lördagens middag kom vi in på det angenäma ämnet kaffe på jobbet och jag kan definitivt säga att det var ett ämne som förenade alla. Vi satt länge och diskuterade kaffesorter, om mjölken i de små trekantiga minitetrorna går att dricka eller inte, skillnaden mellan frystorkat och malda bönor och varför kontorskaffe måste vara så äckligt.

En tjej berättade om att de på hennes arbetsplats tagit bort den fina maskinen som kan göra både latte och espresso och ersatt den med ett par billiga kaffebryggare eftersom det tydligen slösades för mycket med kaffet när det fanns så många roliga val. Ett tilltag som inte var speciellt uppskattat hos de anställda.

Samma tjejs sambo jobbar på ett ställe där graden av avancemang faktiskt kan mätas i vilken sorts kaffeautomat du får använda. Ju högre upp i herarkin du kommer, desto godare kaffe.

Själv kontrade jag med att vi ett tag hade en extra kaffemaskin som hade lite skumt bruntonat vatten, det visade sig att vattnet till den maskinen av misstag hade kopplats på sprinklersystemet.

Så det är bara att konstatera att kaffe är något som många av oss tycker är väldigt viktigt. Glöm rikskuponger, löneförmåner som städhjälp, tjänstebil och träning på arbetstid.  Sveriges populäraste arbetsplats skulle utan tvekan vara den som inför Starbucks på jobbet.

hur är ditt jobbkaffe?

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Visst är det väl märkligt att kaffe på jobbet smakar så illa?
    Vi har också en maskin som trots goda bönor gör ett så illasmakande kaffe att man drar sig för att ta en kopp. Antingen för svagt, för kallt eller så blir det sump. Märkligt fenomen 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Arkiv

  • Kategorier

  • Meta

  • Annonser
%d bloggare gillar detta: