Empatilösa moralister

Det är visst vad folk förvandlas till när det ska diskuteras abort.
Jag kan inte förstå vad det är som gör det?
På familjeliv (mitt favoritforum för referenser) ska man vara lite allmänt mot abort men tycka att det förstås bör vara tillåtet vid våldtäkt och fara för moderns liv (lite som i väldigt konservativa katolska länder).
Varför?
Fri abort är just fri och ska den vara fri så ska du kunna göra abort av vilken anledning du själv vill. Punkt.

Det jag inte förstår är människors plötsliga önskan att lägga sig i andra människors livsval. En vanligt förekommande fras är : "har man sex får man vara beredd på att ta konsekvenserna".

Men om situationen är att du är 18 år, har ett struligt förhållande och inte har varit speciellt duktig på att skydda dig ska konsekvensen då bli att du mot din vilja tvingas föda ett barn, sabba dina framtidsutsikter rejält och med ganska hög procents chans inte har någon kontakt med barnets far under barnets uppväxt.

Låter som ett hårt straff för att vara ung och dum om ni frågar mig.

Folk skiter i om kidsen skär sig, käkar hallucogena  svampar eller rånar och misshandlar sina polare men så fort det kommer till sex åker den lilla inneboende kristdemokraten fram och pekar finger.

"aja baja! abort ska inte användas som preventivedel" "barn är en gåva" "väljer man att ha sex får man ta konsekvenserna" och andra kvalificerade floskler.

Istället för att förfasa oss och tycka att abort är av ondo tycker jag vi borde ta oss en liten funderare över hur vårt samhälle skulle se ut om vi inte hade fri abort. Hur många fler tonårsgraviditeter skulle vi ha? Hur många kvinnor skulle avstå från ett ativt sexliv av rädsla för att bli gravida med tanke på att det händer olyckor även om man använder preventivmedel. Och än värre. Hur många kvinnor skulle skadas, bli infertila eller till och med dö som konsekvens av en olaglig abort.

Istället för att förfasa oss över andra människors (ofta väl genomtänkta) livsval tycker jag att vi ska vara stolta över att bo i ett land med fri abort.

Fler blogginlägg om abort hittar du bland annat här och här.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

  • Arkiv

  • Kategorier

  • Meta

  • Annonser
%d bloggare gillar detta: