Sagan om storskrutt och lillskrutt…

… eller mitt liv som tvåbarnsmamma.

Nu vet jag att jag kommer skriva något provocerande, men jag känner faktiskt inte igen mig i alla beskrivningar av småbarnslivet. Såg filmen mamma, pappa, barn häromdan och den var rätt kul men det där om sömnlösa nätter med en skrikande unge känner jag inte igen. Är det verkligen så många som har det så eller är det en myt? Jag menar det måste väl vara fler som har det som vi eller är vi ovanligt lyckligt lottade som har fått två mönsterbarn? Jag är varken övertrött, ovårdad, spyfläckig eller hatar mitt liv.

Såhär ser de flesta av mina dagar ut:

Vaknar halv sex av lite grymtande från spjälsängen. Ammar. När matandet är klart brukar lillskruttan vara superpiggelin och ligga och skratta och prata lite i sängen. Gosar lite med världens sötaste bebis innan älsklingens väckarklocka ringer.
Går upp och fixar iordning frukost så att jag och älsklingen kan ha lite mysigt innan han åker till jobbet. Klär på och byter på gostrollet som får sitta i babysittern medan vi äter frukost. Sen somnar hon oftast under tiden.
När älsklingen har åkt till jobbet tar jag min kaffekopp och sätter mig framför nyhetsmorgon, kollar lite mejl och sånt under tiden.
Vid halv åtta väcker jag storskruttan med kramar och pussar. Fixar frukost till storskrutt (ok, här kommer det jobbiga) och försöker få henne att äta upp den. Det kan ju ta en timme eller så.

Plockar fram kläder till storskrutt och gör iordning henne för dagis. Fixar iordning mig själv och sen borstar vi tänderna. Sen brukar det vara dags att mata lillskrutt igen innan vi drar iväg till dagis.
Går hem igen med vagnen och då har lillskrutt påbörjat sin förmiddagssömn. Packar ihop träningskläder, lilskrutt sover i vagnen i hallen. Tar bussen till Farsta och tränar lite. Ammar efter passet. Åker hem och äter lunch, duschar medan lillskrutt sover i vagnen igen. Sitter lite vid datorn eller läser en bok eller nåt annat kul.

Går och hämtar storskrutt på dagis. Fixar och plockar lite hemma medan storskruttan äter mellis. Sen brukar lillskruttan vakna till lite och vilja äta. På eftermiddagen är hon lite piggare och oftast hamnar vi alla tre i sängen där vi ligger och pratar och gosar. (och nu kommer det andra jobbiga) Efter ett tag börjar storskruttan tjata om något (oftast glass) och eftersom jag säger nej (för det mesta) blir jag elaka mamman och storskrutt tjurar inne på sitt rum som jag tycker hon ska städa vilket hon förstås vägrar. Efter ett tag orkar ingen av oss bråka mer och vi säger förlåt, storskrutt har ritat en teckning som fredshandling och rummet förblir ostädat. Ammar.

Vid fem kommer älsklingen hem från jobbet. Lägger sig i soffan med en eller båda skruttarna. Då passar jag på att vika tvätt eller nåt annat eller så åker vi och handlar på Ica Maxi eller Bauhaus om vi har behov av det. Ammar.
Sen är det matlagning och så äter vi middag tillsammans. Lillskrutt brukar av nån underlig anledning vilja äta samtidigt som resten av familjen så då blir det amning och sen får jag äta, men det brukar iallafall vara hyfsat varmt.

Sen brukar det vara dags att göra iordning storskrutt med pyjamas och tandborstning. Lägger storskrutt och tar på pyjamas på lillskrutt som iofs är rätt kvällspigg så hon får sitta i soffan med älsklingen och mig medan vi tittar på Heroes och äter Ben & Jerrys (usch och fy!). Lite mer amning och vid tio har lillskrutt däckat för natten. Jag och älskling är uppe en stund till innan vi går och lägger oss och sover till halv sex nästa dag, sen börjas det om…. förutom på helgerna. Då brukar jag amma och sen somnar vi om och sover ett par timmar till.

Det är så sjukt skönt att inte ha ett jobb att stressa till på dagarna 😉

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

  • Arkiv

  • Kategorier

  • Meta

  • Annonser
%d bloggare gillar detta: