Tokmätt!

I väntan på att semestern ska ta slut (hur stor idé är det egentligen att börja med nya vanor under semestern?) har jag iallafall börjat se mig om efter lite nyttigare-mat-inspiration. Idag blev det halloumi med bulgursallad och det var supergott om jag får säga det själv. Jag hade bara fullkornsbulgur hemma och nu  timmar efter middagen är jag fortfarande supermätt och inte ett dugg sugen på godis. Kanske är GI nåt att prova på?

Här är receptet:

1 paket halloumi, mager
0,5 msk olja
2 dl bulgur
1 st grönsaksbuljongtärning(ar)
11 st soltorkade tomater i olja, samt 3 msk av lagen
3 dl kikärtor, kokta, (eller borlottibönor)
1 dl bladpersilja, hackad
1 kruka(or) basilika
0,5 st vitlöksklyfta(or), pressad
0,5 msk vinäger
  peppar

Tillagning

1. Koka bulgur med buljongtärning enligt anvisningar på förpackningen.

2. Skär tomaterna i små bitar och hacka persiljan. Skär basilikan i mindre bitar. Låt bulgur svalna och tillsätt kokta kikärter. Blanda ner resten av ingredienserna i en stor skål.

3. Stek halloumi i några droppar olivolja. Använd gärna fettspray.

Näringsvärde per portion:
Energi: 366 kcal
Kolhydrater: 35 g
Protein: 22 g
Fett: 15 g

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Låter riktigt smarrigt, det dära! **slurrp**

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

  • Arkiv

  • Kategorier

  • Meta

%d bloggare gillar detta: